Aston Martin: Παρουσίασε νέο V12 κινητήρα με 835 PS - Ακούστε τον να «ουρλιάζει» (video)


Ο καινούριος V12 twin-turbo κινητήρας της Aston Martin θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στη νέα ναυαρχίδα της. Ποιο θα είναι το όνομά της.

  • ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN MEDIA, SH PROSHOTS
  • 1/5/2024

Τα τελευταία 25 χρόνια η Aston Martin «προικίζει» τα εντυπωσιακά κορυφαία μοντέλα της με V12 κινητήρες και η επόμενη ναυαρχίδα της δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.

Η βρετανική φίρμα παρουσίασε μέσω φωτογραφίας αλλά και… ηχηρού video το νέο V12 «διαμάντι» της, που αποτελεί εξέλιξη του υπάρχοντος, με νέα σχεδίαση και αναβαθμισμένες τεχνολογίες, που εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Το καινούριο κινητήριο σύνολο θα έχει ισχύ 835 PS και θα αποδίδει ροπή 1.000 Nm, με αποτέλεσμα - σύμφωνα με τη φίρμα - να είναι κορυφαίος στην κατηγορία του. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενισχυμένο μπλοκ κυλίνδρων, επανασχεδιασμένες κυλινδροκεφαλές με νέους εκκεντροφόρους, καινούρια μπεκ ψεκασμού και τοποθέτηση των μπουζί σε διαφορετική θέση. Επιπλέον, οι δύο υπερσυμπιεστές έχουν μειωμένη αδράνεια και προσφέρουν αυξημένη απόδοση και καλύτερη απόκριση στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού.

Η Aston Martin χαρακτηρίζει τον κινητήρα που η ίδια δημιούργησε ως «τρομακτικό» και «τεχνικό αριστούργημα» και υποστηρίζει ότι θα προσφέρει επιδόσεις και αίσθηση οδήγησης που θα κάνει την καρδιά του οδηγού να χτυπά δυνατά.

«Ο V12 κινητήρας αποτελεί εδώ και πολύ καιρό σύμβολο ισχύος και κύρους, αλλά είναι επίσης μια απόδειξη μηχανολογικού πάθους και τεχνικής ικανότητας. Με 835 PS και 1000 Nm ροπής, αυτός ο απαράμιλλος κινητήρας δεν αντιπροσωπεύει τίποτα λιγότερο από την έναρξη μιας εκθαμβωτικής νέας εποχής V12 για την Aston Martin», τόνισε ο επικεφαλής τεχνικός διευθυντής της φίρμας, Roberto Fedeli.

Οι Βρετανοί γνωστοποίησαν ότι ο καινούριος V12 θα τοποθετηθεί στα πιο αποκλειστικά και περιορισμένης διαθεσιμότητας μοντέλα τους, με αποτέλεσμα να κατασκευάζεται χειροποίητα κάθε χρόνο σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό.

Η πρώτη του εμφάνιση θα είναι στη νέα ναυαρχίδα της Aston Martin, που θα παρουσιαστεί εντός του 2024. Πρόκειται για τον διάδοχο της DBS ο οποίος βρίσκεται σε δοκιμές εξέλιξης και σάς έχουμε ήδη παρουσιάσει κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Το όνομά του δεν είχε επιβεβαιωθεί, αλλά πλέον μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την επιστροφή της ονομασίας Vanquish, για πρώτη φορά μετά το 2018.

Άλλωστε, η ίδια η φίρμα, στην τελευταία φράση της ανακοίνωσής της, έδωσε το teaser αναφέροντας για την επερχόμενη ναυαρχίδα: «All will be vanquished». Δυναμώστε τα ηχεία και ακούστε τον ήχο του νέου V12 στο video που ακολουθεί:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Aston Martin DBX707 ανανεώνεται και δέχεται επιρροές από τις DB12 και Vantage (photos-video)

Από τη Renault στην Aston Martin – Τα αυτοκίνητα ασφαλείας της Formula 1

Η Aston Martin Vantage απέκτησε GT4 έκδοση με 8τάχυτο κιβώτιο... 6 σχέσεων! (photos)